Vopak Terminal Europoort

Vopak en ZERO Fire Systems (ZFS) hebben gezamenlijk een nieuwe standaard gezet voor het brandveilig maken van zeesteigers. Dat hebben de partijen gedaan door een uniek automatisch blus- en koelsysteem te realiseren op de zogeheten Vingerpier.

  • Simpele bediening van kleppenstation dankzij expertise ZERO Fire Systems.
  • Voor dit project heeft de klant gebruik gemaakt van het totaalpakket (advies, engineering, realisatie en ITO) van ZERO Fire Systems.
  • Klant dusdanig tevreden dat ZERO Fire Systems ook andere zeesteigers van het bedrijf brandveilig gaat maken.

Kleppenstation

Het gehele systeem bestaande uit meedere blusmonitoren op hoogte, een schuimblussysteem en koelsysteem wordt gevoed van uit een kleppenstation, het hart van het systeem, op de pier. Bij dit kleppenstation is het mogelijk om vanuit de controlekamer, met slechts een druk op de knop, alle bluskanonnen op hoogte te bedienen. Ook het koelsysteem van 23.000 liter per minuut en de twee schuimblussystemen kunnen vanuit de controle kamer met één druk op de knop worden gestart. Dit brandbeveiligingssysteem is zodoende volledig remote controled en daardoor buiten het risicogebied te bedienen.

Nieuwe standaard

Voor dit unieke station heeft ZFS het brandbeveiligingsplan opgezet, wat vervolgens is omgezet naar een concept-, basic- en detaildesign. ZFS heeft met partners uiteindelijk de volledige realisatie van dit project voor haar rekening genomen en gecoördineerd. Vopak is dusdanig tevreden over deze oplossing dat dit systeem de komende maanden ook op al haar andere zeesteigers wordt geïnstalleerd.

Over ZFS

ZERO Fire Systems realiseert complete brandbeveiligingssystemen voor de (petrochemische) industrie. Het unieke van de werkwijze van ZFS is dat zij het gehele traject verzorgt voor een brandveilig bedrijf. Dit betekent dat ZFS advies geeft, zorgt voor de engineering, de projectrealisatie en de Inspectie, Test en Onderhoud (ITO).
Een vergelijkbaar project deed ZFS onder andere bij het Suezkanaal in Egypte.

Informatie aanvragen of direct contact?

Heeft u een vraag over onze producten en diensten?
Bel ons dan op +31 10 44 22 525, stuur een email naar info@zerofiresystems.nl of vul direct onderstaand contactformulier in: