Chemisch bedrijf kiest wereldwijd voor ECOPOL Premium 3

Gedegen Selectieproces

Een grote chemie wereldspeler mag zichzelf een stuk groener noemen dankzij de keuze voor fluorvrij-blusschuim Ecopol Premium 3. Het internationale chemie bedrijf, onder andere gevestigd in de regio Dordrecht, heeft na een zeer grondig onafhankelijk test traject gekozen voor het volledig fluor vrije blusschuim ECOPOL Premium 3. Tijdens dit test traject zijn niet alleen de prestaties van het ECOPOL Premium 3 schuim op alle aanwezige (brandbare)stoffen getest middels brandproeven, ook is in uitvoerige proeven de compatibiliteit van alle aanwezige systeem nozzles getest. Hierbij zijn alle proeven en testen uitgevoerd in de aanwezigheid van o.a. Effectis en de resultaten beoordeeld door o.a. KIWA/R2B. Het blusschuim is in tegenstelling tot andere schuimen niet schadelijk voor het milieu.

Efficiƫnt en grondig vervangingstraject

Nadat de keuze voor het ECOPOL Premium 3 SVM is gemaakt heeft ZERO Fire Systems het gehele vervangingstraject uitgevoerd en gecoƶrdineerd. In de voorbereiding van dit project is niets aan het toeval overgelaten en is de doorlooptijd van de uitwisseling van het bestaande SVM met het nieuwe SVM tot in detail met de klant voorbereid en tot een minimum beperkt.

Samen met onze parters is de 20.000 liter aanwezige AFFF-AR verwijderd uit de systemen en op verantwoorde wijze afgevoerd en verwerkt, Het systeem is vervolgens grondig gereinigd, waarbij alle systeem leidingen en systeemdelen zijn geinspecteerd op eventuele residu van het oude AFFF. Pas nadat we er zeker van zijn dat het systeem geheel grondig is gereinigd hebben we het systeem gevuld met het nieuwe fluorvrije ECOPOL Premium 3 SVM. Daarna is het systeem na een ingebruikname test, waarbij de flows drukken en juiste bijmenging van het nieuwe SVM, weer volledig functioneel in gebruik genomen.

Zekerheid voor de toekomst

Dankzij de keuze voor ECOPOL Premium 3 is de klant verzekerd dat zij niet binnen de leversduur van het nieuwe SVM geconfronteerd wordt met wetten of richtlijnen waardoor zijn nogmaals het SVM zou moeten vervangen, zoals dit bij een vervanging met een AFFF (C6-fluorhoudend) SVM wel het geval zou zijn.

Informatie aanvragen of direct contact?

Heeft u een vraag over onze producten en diensten?
Bel ons dan op +31 10 44 22 525, stuur een email naar info@zerofiresystems.nl of vul direct onderstaand contactformulier in: