Suez Egypte

Een cruciaal onderdeel voor de stroomvoorziening van de Egyptische metropool Caïro is volledig brandveilig gemaakt dankzij ZERO Fire Systems (ZFS). De installatie kwam tot stand met behulp van lokale aannemers.

  • Voor dit project heeft de klant gebruik gemaakt van het totaalpakket (Advies, engineering, realisatie en ITO) van ZERO Fire Systems.
  • Het project toont het internationale karakter van ZERO Fire Systems.
  • De op afstand bedienbare stationaire installatie kwam tot stand dankzij de expertise van ZERO Fire Systems.

Zeesteiger

Een LNG-terminal in het Suezkanaal vormt de cruciale schakel in de stroomvoorziening voor de miljoenenstad. De aanvoer van Liquid Natural Gas (LNG) voor de stroomcentrale vindt plaats naast een zeesteiger. Hierop heeft ZFS een stationaire blusinstallatie gerealiseerd, die volledig op afstand bedienbaar is. Dat is nodig, want naast de zeesteiger liggen permanent twee 300 meter lange FSRU-schepen aangemeerd.

LNG

Deze schepen krijgen de LNG aangeleverd voor de energievoorziening van de elektriciteitscentrale, die Caïro grotendeels van elektriciteit voorziet. Door de afgelegen locatie in het gebied koos de Egyptische opdrachtgever met ZFS voor zekerheid. Voor dit prestigieuze project heeft ZFS uiteindelijk de conceptontwikkeling, engineering én de bouw voor haar rekening genomen.

Over ZFS

ZERO Fire Systems realiseert complete brandbeveiligingssystemen voor de (petrochemische) industrie. Het unieke van de werkwijze van ZFS is dat zij het gehele traject verzorgt voor een brandveilig bedrijf. Dit betekent dat ZFS advies geeft, zorgt voor de engineering, de projectrealisatie en de Inspectie, Test en Onderhoud (ITO).
ZERO Fire Systems deed soortgelijke projecten als in Egypte voor onder andere: Vopak en Oiltanking

Informatie aanvragen of direct contact?

Heeft u een vraag over onze producten en diensten?
Bel ons dan op +31 10 44 22 525, stuur een email naar info@zerofiresystems.nl of vul direct onderstaand contactformulier in: