Oil terminal Amsterdam

De terminal in Amsterdam krijgt de beschikking over een state of the art brandbeveiligingssysteem. ZERO Fire Systems (ZFS) heeft voor het bedrijf op alle mogelijke manieren bijgedragen aan deze grootschalige transitie.

  • Voor dit project heeft de klant gebruik gemaakt van het totaalpakket (Advies, engineering, realisatie en ITO) van ZERO Fire Systems.
  • Door het volledige project in handen te geven van ZERO Fire Systems is de opdracht snel en kostenefficiĆ«nt tot uitvoering gebracht.
  • Dankzij de specialistische kennis van ZERO Fire Systems was deze grootschalige transitie mogelijk.

Totaalpakket

In de tankterminal is onder andere een volledig op afstand bedienbaar detection- en controlsystem voor de brandbeveiligingsinstallaties gerealiseerd. Voor dit project heeft ZFS het adviesproject naar de overheid verzorgd en daarnaast de volledige basic en detail engineering voor haar rekening genomen, waarbij het brandbeveiligingsconcept uiteindelijk in samenwerking met ZFS tot uitvoering is gebracht. De upgrade voorziet in een nieuwe bluswatervoorziening, blus- en koelsystemen, kleppenstations, voedingsleidingen, detectie en aansturing van alle systemen vanuit een tweetal centrale controle posten.

Diepgaand

Tevens werd de projectrealisatie begeleid door ZFS en ook Inspectie, Test en Onderhoud (ITO) kwam op het conto van ZFS. Doordat ZFS de Tankterminal in alle facetten heeft ondersteund, bespaarde het de klant, naast tijd, vooral een hoop coƶrdinatie en afstemming. ZFS is hierbij de duurzame partner met diepgaande kennis van alle aspecten van het project.

Maximale beveiliging met minimale milieu impact

Alle schuimblussystemen op de terminal zijn, na uitvoerige onafhankelijke livetesten, voorzien van het fluorvrije blusschuim ECOPOL Premium AR. Het eerste en enige fluorvrije blusschuimconcentraat dat op alle onderdelen van de EN-1568 Deel 3 en 4 een 1A rating scoort. Op zowel zoet als zout water. Tevens zijn alle systemen voor ingebruikname uitvoering gecommissioned door ZFS onder toeziend oog van de klant middels fluorvrij testschuimconcentraat.

Over ZFS

ZERO Fire Systems realiseert complete brandbeveiligingssystemen voor de (petrochemische) industrie. Het unieke van de werkwijze van ZFS is dat zij het gehele traject verzorgt voor een brandveilig bedrijf. Dit betekent dat ZFS advies geeft, zorgt voor de engineering, de projectrealisatie en de Inspectie, Test en Onderhoud (ITO).

Informatie aanvragen of direct contact?

Heeft u een vraag over onze producten en diensten?
Bel ons dan op +31 10 44 22 525, stuur een email naar info@zerofiresystems.nl of vul direct onderstaand contactformulier in: