Succesvolle commissioning schuimblus installatie

09 oktober 2018

Vandaag hebben we de succesvolle commissioning van één van de vele nieuwe brandbeveiligingssystemen uitgevoerd bij een grote olieterminal, volledig ontworpen door ZERO Fire Systems en met het gebruik van ons fluorvrij schuim ECOPOL Premium 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tankterminal is onder andere een volledig op afstand bedienbaar detection- en controlsystem voor de brandbeveiligingsinstallaties gerealiseerd. Voor dit project heeft ZFS het adviesproject naar de overheid verzorgd en daarnaast de volledige basic en detail engineering voor haar rekening genomen, waarbij het brandbeveiligingsconcept uiteindelijk in samenwerking met ZFS tot uitvoering is gebracht. De upgrade voorziet in een nieuwe bluswatervoorziening, blus- en koelsystemen, kleppenstations, voedingsleidingen, detectie en aansturing van alle systemen vanuit een tweetal centrale controle posten.

Tevens werd de projectrealisatie begeleid door ZFS en ook de Inspectie, Test en Onderhoud (ITO) kwam op het conto van ZFS. Doordat ZFS de Tankterminal Oiltanking in alle facetten heeft ondersteund, bespaarde het de klant, naast tijd, vooral een hoop coördinatie en afstemming. ZFS is hierbij de duurzame partner met diepgaande kennis van alle aspecten van het project.