ZERO Fire Systems - Prevention & Repression
Dutch innovators of sustainable fire systems

Actieve inspecties VROM op overtreding PFOS-verbod

05-01-12

Actieve handhaving PFOS door VROM inspectie 2011 en 2012

Onlangs heeft de inspectie van VROM een symposium georganiseerd waarin zij heeft bekend gemaakt het verbod op PFOS actief te zullen handhaven middels inspecties. Er is geen gedoogbeleid van toepassing. Bij overtreding zullen sancties worden opgelegd en zullen de overtreders strafrechtelijk en bestuursrechtelijk worden vervolgt.

De gehele presentatie van het VROM is te vinden op deze link:

Symposium inspectie handhaving PFOS VROM 2011/2012

Fluorvrij schuimconcentraat
Bij het toepassen van een 100% fluorvrij (niet te verwarren met vrij van fluor surfuctanten) schuim zijn er geen risico's dat in de toekomst nogmaals een vervanging nodig is als er mogelijk een nieuwe eis komt. En tevens wordt het jaarlijks of 3-jaarlijks testen veel gemakkelijker omdat de schuimresten niet op een speciale manier moeten worden afgevoerd.

ZERO Fire Systems beschikt over een geheel fluorvrij 3x3 alcoholbestendig schuimconcentraat dat 100% fluorvrij is met een certificaat volgens NEN-EN1568 1-4 en Last fire.

Graag geeft ZERO Fire Systems u nader advies over de verschillende maatwerkoplossingen. U kunt contact opnemen met ons via het telefoonnummer: +31 (0) 10 44 22 525