ZERO Fire Systems - Prevention & Repression
Dutch innovators of sustainable fire systems

Petrochemie / Tankterminals

Binnen de petrochemie zijn er veel activiteiten met een verhoogd brandrisico. Zowel bij verwerking, tankopslag, overslag of transport van brandgevaarlijke stoffen.

Als exploitant van een tankterminal, stelt u de hoogste eisen aan de brandveiligheid. Opslagtanks komen daarnaast vele soorten en maten voor. Ook de inhoud, locatie van de opslagtanks en de afstand tussen de verschillende opslagtanks kan sterk variƫren. Al deze situaties vragen om een specifieke brandbeveiliging.

ZERO Fire Systems biedt als expert in de industriƫle brandbestrijding samen met de klant voor iedere situatie een specifieke, maar vooral betrouwbare brandbeveiligingsoplossing.

Op basis van de wensen en eisen van de klant bieden wij voor ieder probleem een oplossing rekening houdend met de geldende normen en richtlijnen, als NFPA, PGS en Tank Terminal Richtlijnen.

Na het uitvoeren van een risico analyse en de bepaling van de ideale blusstrategie werken wij een systeem uit in een concreet ontwerp, P&ID en hydraulische optimalisatie. Ook de installatie van het blussysteem verzorgen wij voor u.

Tijdens het ontwerp en uitwerking van uw specifieke blussysteem hebben wij naast het brandrisico ook oog voor andere belangen binnen uw organisatie, zoals milieu en kostenaspecten behorende bij deze belangrijke investering.

ZERO Fire Systems is uw partner in:

 • REGELGEVING EN RICHTLIJNEN
  Advisering op van toepassing zijnde regelgeving, zoals PGS29, NFPA.
 • ADVIES
  Integrale advisering op het gebied van brandveiligheid tankterminals.
 • SCHUIMBLUSINSTALLATIES
  Het ontwerpen, realiseren, onderhouden en testen van (schuim) blusinstallaties (Bijvoorbeeld: tankputbeveiliging, schuimkamers en koelleidingen)
 • BLUSWATER EN HYDRANTENNET
  Het ontwerpen, realiseren, onderhouden en testen van het bluswater- en hydrantennet.
 • SCHUIMVORMENDE MIDDELEN
  Advies en levering van een breed assortiment van hoogwaardige en innovatieve schuimvormende middelen
 • APPARATUUR EN UITRUSTING
  Levering van uitrusting en materialen: hydranten, monitoren, koppelingen, slangen etc.