ZERO Fire Systems - Prevention & Repression
Dutch innovators of sustainable fire systems

Luchtvaart

Voor de luchtvaartindustrie levert ZERO Fire Systems blus(schuim)middelen voor zowel preventie als repressie: het afdekken van lekkende kerosine in hangars en het blussen van vliegtuigbranden.

ZERO Fire Systems heeft de juiste producten en kennis in huis om de schade bij brand zo klein mogelijk te houden. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat alle blusschuimen van ZERO Fire Systems volledig PFOS-vrij zijn. 

Vanaf 27 juni 2011 is het namelijk op basis van Europese regelgeving en Nederlandse wetgeving (Ministerie van VROM) verboden om PFOS-houdend blusschuim te gebruiken. Als u hierover meer wilt lezen, klik dan hier.

PFOS is een fluorverbinding dat zeer schadelijk is voor de natuur en niet door de natuur kan worden afgebroken. Het naderend verbod op PFOS-houdend blusschuim zorgt ervoor dat de petrochemische industrie op zoek is naar een volwaardig alternatief.

ZERO Fire Systems kan bijdragen aan het gehele proces van het vervangen van PFOS-houdend blusschuim. Wij zorgen er (samen met onze partners) voor dat:

  • de opslagtank met bezwaarlijk schuimadditief wordt geledigd
  • het schuimvormend middel wordt vervoerd en vernietigd
  • de opslagtank of het schuimsysteem wordt gereinigd
  • het spoelwater wordt vernietigd
  • het schuimsysteem eventueel technisch wordt aangepast of opnieuw afgesteld  
  • uw schuimsysteem of -tank opnieuw wordt gevuld

Naast PFOS-vrije blusschuimen bieden wij tevens volledig fluorvrije blusschuimen. Wilt u meer informatie over onze blusschuimen? Klik dan hier.