News

[Translate to English:] Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

'Veiligheid brandweer in gevaar'_en26-10-10

NU.nl/John v.d. Tol

ARNHEM - De vakbonden die brandweermannen vertegenwoordigen, vinden dat brancheorganisatie NVBR de veiligheid van de Nederlandse brandweer en dus ook van de burgers in gevaar brengt. 

VIDEO De brancheorganisatie neemt volgens de bonden al jarenlang klachten over het communicatiesysteem...

[more]

Brandweer wil minder uitrukken_en24-10-10

De brandweer wil de komende jaren veel minder gaan uitrukken en een deel van zijn taak overlaten aan burgers en bedrijven. Dit is nodig omdat de brandweerkorpsen het werk niet meer aankunnen en hun budgetten onder druk komen te staan.

De afgelopen jaren is de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven...

[more]

Blussen brand Maastricht kan nog dagen duren_en23-09-10

De brand bij een sloopbedrijf voor afvalhout op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht woedt sinds maandagmiddag in een berg van 3000 kubieke meter hout. Naastgelegen bedrijven zijn ontruimd. De overlast van rook en stank wordt gemeld tot in Geleen toe. In Meerssen moeten mensen ramen en...

[more]

Interview Tijs Verheul over natuurbrand Strabrechtse Heide_en01-09-10

Huib Fransen (NVBR) interviewt hoofdofficier van dienst Tijs Verheul over de zeer grote natuurbrand op de Strabrechtse Heide. Een 'First impression report' over de commandovoering, inzet en afschaling van defensie en de andere, bijstand verlenende brandweerregio's. Van 2 tot en met 6 juli 2010...

[more]

Duinbrand Bergen aan Zee nauwelijks te blussen_en30-07-10

BERGEN -  De brand in het natuurgebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl, de Schoorlse Duinen, is nauwelijks onder controle te krijgen en woekert verder. Van nablussen is nog geen sprake. Dat zei burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen vrijdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst.

“Het...

[more]

Displaying results 1 to 5 out of 8

1

2

Next >